Черно море победи Хебър с 1:0 в мач от 25-я кръг на

...
Черно море победи Хебър с 1:0 в мач от 25-я кръг на
Коментари Харесай

Атанас Илиев донесе минимална победа на Черно море

Черно море победи Хебър с  1:0   в мач от 25-я кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Атанас Илиев, което се оказа и победно. С този триумф Черно море е 6-и с актив от 42 точки, а Хебър остава на нежеланата 15-а позиция с едвам 16 пункта на сметката си.

В 5-а минута пристигна първата по-интересна обстановка в конфликта, след като Алекс Фернандес от Черно море опита изстрел от солидна дистнация, който профуча настрана от лявата греда на Дебърлиев. В идващите минути доминираха здравите единоборства, като и двата тима не отстъпваха. Черно море бе по-активният отбор, само че Хебър бе задоволително проведен в отбрана и не допускаше обстановки пред вратата си.

Октай Хамдиев от Хебър напредна добре в 34-а минута и влезе в наказателното поле, а най-после опита удар по диагонала, който мина над напречната греда на Иван Дюлгеров. Битката в средата на терена продължи, а това бяха и всички по-интересни положения пред двете порти за първата част.

В 53-а минута Георги Търтов напредна добре по десния фланг, след което опита удар, само че Дюлгеров се намеси. Имаше и добавка от състезател в зелено, само че стража на Черно море още веднъж беше на равнище и мазета. Само пет минути по-късно Исмаил Иса добре смъкна топката на границата на наказателното поле за Васил Панайотов, който стреля, без да се колебае, само че Петър Дебърлиев съумя да се намеси и да избие в корнер.

В 73-а минута Атанас Илиев отлично подаде за Александър Василев, който направи страховит финт, а по-късно стреля с десния крайник, само че опитът му бе безпределно неакуратен. Пет минути след това Георги Вълчев позволи груба неточност, която разреши на Атанас Илиев от Черно море да остане очи в очи с вратаря на Хебър, а нападателят невъзмутимо съумя да приключи, с цел да открие резултата.

Две минути преди края на срещата Хебър провежда страхотна офанзива, гуляй която Лорен Марузин съумя със сетни старания да центрира към Георги Вълчев, който опита акробатичен удар, само че топката мина малко над напречната греда на Черно море.

Във втората минута на добавеното време Николай Златев си завоюва пространство и реши да стреля отвън наказателното поле. Опитът му бе добър, само че Петър Дебърлиев блесна със ужасно избавяне.

Това бе и всичко в срещата. Черно море се наложи над Хебър с 1:0, а Атанас Илиев донесе успеха на " моряците ".

Хебър е в сложна обстановка, като тимът има единствено една победа в шампионата от февруари месец насам. Последната победа на отбора от Пазарджик като хазаин датира от октомври месец, като тя пристигна против Локомотив София. Хебър е на предпоследно място в класирането с 16 пункта и всяка точка ще бъде скъпа, защото отборът се бори за своето оцеляване.

Черно море съумя да изненада ЦСКА на стадион " Българска Армия " за Купата на България, като в профил " алените " с 2:1. Сега отборът на Илиан Илиев ще би трябвало да се концентрира върху вътрешното състезание, защото " моряците " се борят да бъдат в топ 6, а имат единствено една точка пред преследвачите си. Основният проблем на Черно море и отбелязването на попадения, въпреки че отборът се слави с една от най-хубавите отбрани в лигата.

Стартови сформира:

Хебър:  1. Петър Дебърлиев, 28. Осира Корнел, 33. Стефан Цонков, 44. Николай Николаев, 55. Георги Вълчев, 99. Архан Исуф, 8. Алехандро Гарсия, 97. Венсан Марсел, 98. Георги Търтов, 39. Анте Живкович, 77. Октай Хамдиев

Треньор:  Любослав Пенев

Черно море:  25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 2. Цветомир Панов, 6. Виктор Попов, 71. Васил Панайотов, 77. Стефан Велев, 10. Велислав Василев, 19. Александър Василев, 11. Алекс Фернандес, 86. Исмаил Иса

Треньор:  Илиан Илиев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР